Separatutstilling: «Krig. Dag 240?» – Fossekleiva 22. okt – 20. nov 2022

Den 22. oktober åpner utstillingen «Krig. Dag 240?» på Fossekleiva.

Denne konflikten har påvirket millioner av mennesker og påført ulidelige skader og tap. Utstillingen belyser tap, sorg, savn og håp med ulike kunstneriske virkemidler.

Salg og humanitært arbeid

En del av utstillingen er bilder laget av barn og unge fra prosjektet Aza Nizi Maza. Midt inne i all krig og strid har de fortsatt sitt arbeid for å gi barn og unge mulighet til å uttrykke sine redsler, sinne og håp. Prosjektet er lokalisert i Kharkiv, en av de hardest angrepne byene i Ukraina. Til tross for nærmest daglige angrep og flyalarmer, har Aza Nizi Maza fortsatt sitt arbeid – i bomberom og på t-banestasjoner. Du kan lese en større artikkel om prosjektet her.

Jeg har kuratert noen av disse bildene, og bruker de som et viktig element i utstillingen. Dette har resultert i 18 digitaltrykk, som vil få en påskrift og signatur på baksiden av bildene. Det vil således finnes kun ett eksemplar av hvert av disse bildene , men dersom utstillingen skal vises andre steder forbeholder jeg meg retten til å trykke opp en ny runde med de samme motivene, men de vil da naturlig nok få en annen påskrift.

Disse trykkene har jeg selv betalt for, og hele salgsinntekten vil gå til Aza Niza Maza via Spleis. Du kan kjøpe disse bildene på selve utstillingen, eller du kan kjøpe de her på nettet.

Prisen er 1.200 kr pr bilde.

Dersom du ønsker å kjøpe på nettet, må du ta kontakt med meg på telefon 902 86 164 eller på mail lenaheggelund@gmail.com for å sjekke om bildet du ønsker fortsatt er ledig. Dersom det er ledig, vil jeg reservere bildet for deg i maksimalt ett døgn. Når jeg ser at du har betalt inn på Spleis, er bildet ditt.

Du kan hente bildet på Fossekleiva, eller få det tilsendt. Dersom du ønsker å få bildet tilsendt vil det tilkomme porto og emballasje, ca 200 kr som du betaler via Vipps til meg direkte.

Papristørrelse: 50 X 50 cn

Motivstørrelse: 40 X 40 cn

Pris pr bilde: 1.200

Teksten på baksiden av bildene er slik:

  • Bildetittel i originalspråk og oversatt til norsk. Tekst på bildet blir også oversatt
  • Navn på artist.
  • Dette bildet er trykket i ETT eksemplar i forbindelse med utstillingen «Krig. Dag 240?» på Fossekleiva Kultursenter 22. okt 2022 til 20. nov 2022. Inntektene vil i sin helhet bli sendt til stiftelsen Aza Niza Maza i Kharkiv, Ukraina.
  • Holmestrand, 22. okt 2022
  • Lena Heggelund (Sign)

Jeg ønsker å rette en stor takk for støtte til utstillingen fra Bergesenstiftelsen, Stiftelsen Fritt Ord, Anders Jahres humanitære stiftelse og Fossekleiva kultursenter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s